Connor McDavid (kuvassa oikealla) on ollut jo vuosia yksi maailman parhaista, monen mielestä maailman paras, jääkiekkoilija. Hän on tilastoja hallinnut supertähti, mutta kuolemattomuuteen hän ei ole vielä noussut. Syy on selvä: hän ei ole pystynyt siihen, mihin Wayne Gretzky tai Mark Messier pystyivät: johdattamaan Edmonton Oilersin Stanley Cupin voittajaksi.

Nyt siihen on mahdollisuus, sillä maineikkaan pokaalin nostamiseen tarvitaan enää neljä voittoa. Vai vielä neljä voittoa, miten päin vain. Altavastaajana Oilers joka tapauksessa lähtee tasaista Floridaa vastaan. Oilers pysähtyy, jos sen tähdet pysähtyvät. Florida Panthers iskee laajalta rintamalta.

Dallas ei pystynyt Oilersin tähdistöä pysäyttämään. Ratkaiseva ottelu päättyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Oilersin 2-1 voittoon. Pistetilastossa näkyivät tutut nimet. McDavid vei Oilersin 1-0 johtoon, syöttäjinä Leon Draisaitl (kuvassa vasemmalla) ja Evan Bouchard. Oilersin 2-0 maalin teki Zach Hyman, syöttäjinä McDavid ja Bouchard. Hyman johtaa pudotuspelien maalipörssiä, McDavid pistepörssiä takanaan Draisaitl ja Bouchard.

Noiden nimien myötä Oilers voittaa. Tai kaatuu.

Florida Panthers saa finaaleihin kotiedun. Sasha Barkovin johdolla Panthers lähtee hakemaan seurahistorian ensimmäistä mestaruutta, takavuosien dynastia Oilers taas paikkaa auringossa vuosikausien tauon jälkeen.

Eikä olisi ihme, jos finaaliherkkua tarjoiltaisiin NHL:n ystäville koko rahan edestä pitkän sarjan verran.