Edmonton Oilersin finaalitappio Florida Panthersille on aiheuttanut melkoista ristivetoa. Oilersin uuteen nousuun johdattanut GM Ken Holland jättää Edmontonin. Seura vahvisti asian torstai-iltana.

– Edmonton Oilers ja Ken Holland ovat suullisesti sopineet, ettei hänen sopimustaan jatketa. Viimeisen viiden kauden aikana GM-toimessaan Ken ei ole pelkästään rakentanut Edmonton Oilersista yhden NHL:n parhaista joukkueista, hän on myös luonut syvään juurtuneet perustukset menestykselle ja voittamisen kulttuurille, joka tulee jatkumaan tulevaisuudessa, Oilersin toimitusjohtaja Jeff Jackson kiitti seuran tiedotteella.

Hollandin vaikutus jatkuvasti alisuorittaneen joukkueen kurssin kääntöön on ollut kiistaton – menetystä on hyvin hankala korvata.

Ken Holland on voittanut hallinnollisella urallaan neljästi Stanley Cupin Detroitissa ja häntä pidetään yhtenä merkittävimmistä tekijöistä Red Wingsin dynastian synnyssä.

Suurta dramatiikkaa ei Hollandin lähdössä ollut, sillä hän ei itse irtisanoutunut eikä saanut potkuja. Hollandin sopimus yksinkertaisesti loppui eikä hän sitä uusinut.

Se on päivänselvää, että Holland löytää uuden työnantajan välittömästi, jos hänellä itsellään on 68-vuotiaana ja kaiken saavuttaneena tarmoa enää työntekoon. Hollandin arvostuksesta kertoo paljon se, että hänet on nimetty NHL:n Hall of Fameen jo vuonna 2020.