Peräti neljä suomalaispelaajaa voitti kesäkuussa Stanley Cupin Florida Panthersin voitettua mestaruuden. Aleksander Barkovista (kuvassa) tuli ensimmäinen joukkueensa Stanley Cupiin johdattanut suomalaiskapteeni.

Dallas Stars lukeutui joukkueisiin, joilla spekuloitiin olevan mahdollisuuksia mestaruuteen. Starsin rahkeet eivät kuitenkaan riittäneet finaaleihin saakka ja seuran suomalaispelaajat matkasivat kesän viettoon Suomeen.

Aikaerojen takia finaalit jäivät Starsin suomalaispuolustajilta katsomatta.

 -Tuloksia katselin. En jaksanut herätä, kun olin jo tullut takaisin Suomeen. Ei sen enempää tullut seurattua. Mutta hienoa, että voitti monta suomalaista. Paljon tuttuja kavereita oli, kommentoi Dallasin Miro Heiskanen.

-Ei tullut itse katsottua yhtään peliä. Täällä oli keskellä yötä, enkä heräillyt katsomaan sen takia. Onnitteluja olen lähettänyt. Olin kyllä Floridan puolella suomalaisten takia, paljasti Dallasin Esa Lindell.

Heiskanen ja Lindell on valittu Suomen joukkueeseen ensi helmikuussa pelattavaan NHL:n 4 Nations Face-Off -maajoukkueturnaukseen. Myös Barkov tuli valituksi tähän turnaukseen.

Haastattelut: Otto Palojärvi