Suomi on mukana NHL:n ensi helmikuussa järjestämässä 4 Nations Face-Off -maajoukkueturnauksessa Ruotsin, Kanadan ja Yhdysvaltojen kanssa. Joukkueiden ensimmäiset kuusi pelaajaa on turnaukseen jo valittu.

Ensimmäisten joukossa Suomen joukkueeseen valittiin Dallas Starsin puolustaja Miro Heiskanen.

– Hyvät fiilikset. Aina on kunnia päästä pelaamaan maajoukkueessa. Hieno turnaus on varmasti edessä. Pitäisi olla hyvä nippu kasassa ja hyviä maita vastaan päästään pelaamaan, Heiskanen hehkuttaa.

Heiskasen mukaan turnauksesta ei vielä ole paljoa puhuttu Starsin pukukopissa.

– Aika vähän ollaan puhuttu. Suomalaisten kanssa ollaan enemmän puhuttu, että on aika siisti juttu, mutta ei hirveästi olla vielä puhuttu.

Heiskanen on voittanut Leijonissa MM-kultaa ja pelannut myös olympialaisissa, mutta parhaiden pelaajien turnaukseen hän pääsee ensimmäistä kertaa.

– Hyvät muistot on. Aina katsoin, kun olympialaisissa parhaat pelasivat parhaita vastaan. Kiva oli katsella niitä pelejä. Kovia matseja.

”Ihan varmasti tuo lisäkipinää”

Tulevalle NHL-kaudelle tämä superturnaus tuo tietenkin lisäbuustia.

– Ihan varmasti tuo lisäkipinää. On aina kiva tulla maajoukkueeseen ja päästä näkemään vähän muidenkin jengien äijiä ja pelaamaan niiden kanssa yhdessä. Se on varmasti hyvä homma, Heiskanen hehkuttaa.

Kanada lähtee Heiskasen arvion perusteella suosikkina, mutta turnauksesta hän povaa tasaista näytelmää.

– Onhan kaikki hyviä, mutta totta kai Kanada on aika hyvä jengi. Varmaan heillä on valita, ketä otetaan jengiin, ja ketä jätetään ulkopuolelle, mutta onhan kaikki jengit hyviä.

Heiskasen mukaan Suomen tavoitteena on voittaa turnaus. Pelaajamateriaali riittää siihen.

– Hyvin haluan suoriutua, että parasta saisi pöytään itse annettua. Pitäisi olla hyvä jengi kasassa ja totta kai voittoa lähdetään hakemaan.

Haastattelu: Otto Palojärvi