Moni odotti varmasti Leijonille helppoa iltapäiväpuhdetta torstaina, kun vastaan asettui alemman keskikastin kategoriaan kuuluva kiekkomaa Itävalta. Toki vastustaja oli antanut tiistaina myrskyvaroituksen iskemällä peräti viisi maalia Kanadaa vastaan kolmannessa erässä, mutta enemmän se taidettiin laittaa kanadalaisten herpaantumisen kuin Itävallan paremmuuden piikkiin.

Kaikki näytti Leijonille vielä ensimmäisen erän jälkeen hyvältä. Reiluun kahdeksaan minuuttiin Saku Mäenalanen ja Oliver Kapanen olivat iskeneet Suomen 2-0 johtoon. Ottelu oli muutoinkin sinipaitaisen joukkueen hallussa. Ei siis hätää – mutta mitä vielä!

Toisen erän jälkeen Itävalta hengitti jo niskaan, kun Mario Huber oli tehnyt kavennusosuman. Leijonillakin oli paikkoja, ja vaikka ote oli hieman siirtynyt välillä myös vastustajalle, tuskin Leijonat-faneista kukaan osasi pelätä sitä, mitä kolmannessa erässä tuleman piti.

Päätöserässä Itävalta vei ja Leijonat vikisi. Ajassa 44.21 verkko soi suomalaisvahti Harri Säterin (kuvassa) takana, mutta maali hylättiin maalivahdin häirintänä. Tämän olisi viimeistään kuvitellut herättävän Leijonat-miehistön taistelemaan pitääkseen johtoaseman, mutta ei.

Hieman reilut kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Itävalta tasoitti. Lukemat 2-2 viimeisteli Thimo Nickl ja maalin voi katsoa menneen Säterin piikkiin. Ajassa 56.20 Suomella tarjottiin mahdollisuus voittomaaliin, kun joukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa. Ei maalia ja pikku hiljaa alettiin jo odottaa jatkoerää.

Ylimääräisiä minuutteja ei kuitenkaan tarvinnut pelata – ikävä kyllä. Itävalta iski kiekon käytännössä samaan aikaan päätössummerin kanssa kolmannen kerran Säterin selän taakse. Benjamin Baumgartnerin osumaa tarkasteltiin videolta ja se todettiin hyväksytyksi: kiekko painui maaliviivan yli ainoastaan 0,2 sekuntia ennen täyttä aikaa.

Leijonat pääsevät perjantaina nuolemaan haavojaan ennen lauantaina kello 17.20 starttaavaa seuraavaa ottelua. Silloin vastaan asettuu kinkkinen Kanada.