Suomi teki sen, mitä pitikin maanantaina. Tanska kaatui vaikeiden vaiheiden jälkeen 3-1, mutta ainoa millä oli tässä vaiheessa merkitystä, oli tulos. Suoralla voitolla Suomi saavutti tilanteen, että paikkaan puolivälierissä riittää, ettei joukkue häviä tiistaina Sveitsille varsinaisella peliajalla.

Kaikki ottelun maalit syntyivät vasta kolmannessa erässä. Hannes Brörninen (kuvassa) vei Suomen 1-0 johtoon ja Rasmus Rissanen teki lukemiksi 2-0. Tanska kavensi vajaat kaksi minuuttia ennen loppua, mutta Pekka Jormakka teki lopullisen ratkaisumaalin tyhjiin ajassa 59.07.

Voitto tarkoittaa sitä, että jatkopaikka on Leijonien omissa käsissä. Asia voi ratketa jo ennen Suomen ja Sveitsin kamppailua, mikäli Itävalta ei pysty Britanniaa voittamaan. Todennäköisesti pystyy ja sitä kautta Suomen viimeisellä ottelulla on suuri merkitys: Suomen olisi saatava ainakin piste vahvalta Sveitsiltä, jolla tosin ei ole juurikaan ottelussa panosta.