Pelicansin ja Tapparan välisen neljännen finaaliottelun ensimmäisen erän jälkeen tuntui täysin selvältä, että Pelicans vie ottelun ja tasoittaa sarjan. Vielä toisen erän jälkeen oli sama tunne: Pelicansilla oli peli hallussa ja taululla kahden maalin johto. Mutta Tappara on Tappara.

Varjojen mailla finaalit vaellellut Anton Levtchi (kuvassa) oli löytänyt jonkinlaisen herätyskellon ja mies nousi sille tasolle mitä piti ja mitä on odotettu. Kultakypärä oli aiemmat finaalit ja viimeiset välierät niin kateissa, että asiantuntijoiden johdolla pohdittiin, onko pahakin loukkaantuminen kyseessä vai missä on vika. Oli taustalla mitä tahansa, verkko heilui Lahdessa niin kuin tähtipelaajan täytyy verkkoa heiluttaa.

Aleks Haatasen ja Toni Utusen tekemät ottelun ensimmäisten maalien etu katosi savuna ilmaan. Ensin Levtchi kavensi, sitten tasoitti ja sitten vei Tapparan johtoon. Syöttelijöinä kunnostautuivat erityisesti Otto Somppi ja Veli-Matti Savinainen. Mutta ei draama tähän loppunut. Pelicansin 1-0 tilanteessa tehty maali haastettiin ja hylättiin. Pelicans iski viime hetkillä tasoituksen, joka tarkistettiin videolta. Erotuomarit näyttivät keskelle ja peli oli varsinaisen peliajan jälkeen tasan. Maalintekijänä oli jälleen Haatanen ja toisena syöttäjänä Filip Kral, joka alusti kaikki Pelicansin perjantain maalit.

Jatkoerästä odoteltiin edellisen ottelun jatkoerän tapaan pitkää. Lisäksi oletus oli, että Pelicans sai lopun tasoituksesta sen verran paljon virtaa, että saumat voittomaaliin olivat paremmat kuin Tapparalla. Vielä mitä – Tappara oli taas kerran tyly. Savinainen oli käynnistämässä hyökkäystä ja lopulta rakensi loistavan maskin, jonka Nick Baptiste hyödynsi. Kova ranneveto ylös ja Tappara 4-3 voittoon ja 3-1 johtoon finaalisarjassa.

”Keskityimme omaan peliimme”

– Me näytimme luonnetta. Emme keskittyneet siihen, miten Pelicans pelasi vaan siihen, miten itse pelasimme, kertoi ratkaisumaalin tehnyt Baptiste MTV:lle pelin jälkeen.

Suurin sankari Levtchi analysoi peliä pelin jälkeen ja viittasi alussa hylättyyn maaliin.

– Nihkeä alku meiltä. Onnistunut haasto tuli, saatiin siitä virtaa. Meiltä nousujohteinen peli, parannettiin koko ajan. Tiedettiin, että paikat saadaan, piti vain jauhaa omaa juttua. Näköjään aina kun teen, tulee suoraan kolme maalia, Levtchi sanoi MTV:lle.

Levtchin arvioi osui miltei oikeaan. Hän on pelannut 15 pudotuspeliottelua tällä kaudella ja niissä on syntynyt komeat kahdeksan maalia. Mutta kuusi näistä kahdessa eri ottelussa eli kahden hattutempun kautta. Kaksi yksittäistä maalia on myös tehtynä, Levtchin murjaisusta huolimatta. Joka tapauksessa, kuuden pisteettömän ottelun jälkeen puhdas hattutemppu oli tapparamaisen tyly kriitikoille.

Näillä maaleilla Tappara nousi jatkoajalle ja sitä kautta miltei tavoittamattomaan 3-1 johtoon finaalisarjassa.

Liigan loppuottelut 2024 – otteluohjelma ja tulokset

Lauantai 20.4.2024
Tappara – Pelicans 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)

Maanantai 22.4.2024
Pelicans – Tappara 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)

Keskiviikko 24.4.2024
Tappara – Pelicans je. 1-2 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 0-1)

Perjantai 26.4.2024
Pelicans – Tappara je. 3-4 (2-0, 0-0, 1-3, 0-1), otteluvoitot 1-3.

Sunnuntai 28.4.2024
Tappara – Pelicans

Maanantai 29.4.2024 (tarvittaessa)
Pelicans – Tappara

Torstai 2.5.2024 (tarvittaessa)
Tappara – Pelicans