Tappara teki ensimmäisen ulostulonsa sitten Suomen mestaruuden. Tapparan tiedotteessa vahvistettiin jo yleisessä tiedossa ollut asia, että Anton Levthchi (kuvassa) pelaa ensi kaudella Ruotsissa. Se sen sijaan yllätti, että kerrottiin kahden pelaajan sopineen yhteisymmärryksessä sopimuksen purkamisesta.
Ja kruununa se, että Levtchi ilmoitti palaavansa Tapparaan vuoden kuluttua. Aika ennenkuulumaton kuvio tuokin.

Sopimuksen purkaneista pelaajista Jesper Ahlroth jäi vähälle vastuulle, joten hänen lähtönsä ei ihmetytä. Sen sijaan se, että Heikki Liedes lähtee, oli yllätys. Liedes kuuluu siihen joukkoon, jotka Tapparan skouttaus on bongannut nimenomaan sopivaksi pelaajaksi Tapparaan ja sopivaan rooliin. Sen Liedes täytti oikein hyvin – ja tekipä hän vielä maalin ratkaisevassa finaalissakin.

Entäpä Levtchi? Tuskin Luulaja hankkiessaan huippumiehen ajatteli, että hän tulee ikään kuin vuodeksi lainalle Ruotsiin. Ja tuskin siinä vaiheessa, kun Levtchi sopimuksen teki ajatteli, että vedetään nyt vuoden keikka länsinaapurissa.

Kuvio on kovin poikkeuksellinen ja varmasti joskus kuullaan, mitä asiassa on oikeasti takana. Kenties Tappara on lyönyt niin pullean ja pitkän jatkosopimuksen pöytään kaudesta 2025-26, että pelaajan kannatti jo nyt se hyväksyä – ja palata sitten Suomeen meni Ruotsin kausi miten meni.

Yleensä iso motivointikeino ulkomaan pelaamisessa on se, että mitä paremmin pelaat, sitä todennäköisemmin saat paremman jatkosopimuksen. Jos Tapparan tiedottama viesti pitää kutinsa, ei ole edes väliä, millainen Levtchin kausi Ruotsissa on. Ja voihan sitä palata vaikka kesken kauden kotiin, jos homma ei toimi, kun sopimus on Mansessa olemassa.