Kiekko-Espoon paluu SM-liigaan (uutislähde: Sportti Uutiset), eli Liigaan, eteni oppikirjan mukaisesti. Vaikka tietä ainakin mediatietojen mukaan hiekoitettiin huolella, Kiekko-Espoo meni eteenpäin kuin Jutila ja oli riittävän kova kabineteissa. Nyt lopputulos on, minkä seuran taustahenkilöt ansaitsevat: paikka auringossa, Liigassa.

Kiekko-Espoon uusi tuleminen laitettiin vahvoin voimin liikkeelle kuusi vuotta sitten. Lähdettiin rakentamaan alhaalta maltilla, resurssit tiedostaen. Pykälä pykälältä projekti eteni – tuli sarjanousu, hyviä pelejä Mestiksessä ja lopulta grande finale, paikka Liigassa. Taustajoukot ovat koko ajan tienneet, missä mennään ja mitä tehdään.

Tällä kertaa suomalaisen seuran johdossa ei ollut tuuli- tai foliohattuja, jotka kuvittelevat kaiken tulevan ilmaiseksi tai että ohituskaista löytyy aina. Ei, Kiekko-Espoo kasvoi pikkuhiljaa, maltilla ja hyvän johtamisen kautta, liigaseuraksi.

”Kiekko-Espoon onneksi seurassa tiedettiin”

Seuran puheenjohtaja Ami Rubinstein kertoi, että jo alusta alkaen oli tavoitteena pelata pääsarjatasolla nimenomaan ensi kaudella. Ja näin tapahtui, siitä huolimatta, että ainakin mediassa olleet lausunnot Liigan pampuilta olivat useimmiten jotain koomisen ja tragikoomisen välimuotoja. Näytti siltä, ettei liigajohdossa tiedetty, mitä tehdään ja mitä aiotaan tehdä. Kiekko-Espoon onneksi seurassa tiedettiin.

Hieno suoritus kentällä ja vielä hienompi kabineteissa. Ja tämä kaikki ilman mouhoamista median kautta. Kysymyksiin on vastattu, jos on voitu. Turhaa julkisuuspeliä Kiekko-Espoo ei pelannut missään vaiheessa. Varmasti olisi ymmärtäviä itkuolkapäitä löytynyt, jos olisi halunnut. Kiekko-Espoon johto kuitenkin tiesi, että liioitellulla kilpalaululla median kautta löytyy vain yksi voittaja – media.

Tervetuloa takaisin. Ainakin tämän prosessin perusteella seuran johto on huomattavasti enemmän ajan tasalla, moderni ja tavoitteellinen kuin esimerkiksi erään lähellä vaikuttavan toisen seuran poukkoilu suurella budjetilla, isoilla puheilla ja vähillä saavutuksilla.

Jos minulla olisi hattu, ottaisin sen pois päästä.

Hannu Siltanen