Kaksi ensimmäistä finaaliottelua hävinnyt Pelicans nousi vihdoin mukaan todelliseen taisteluun Liigan mestaruudesta kukistamalla vieraskentällä Tapparan maalein 2-1. Ratkaiseva osuma syntyi vasta toisessa jatkoerässä ajassa 84.40.

Lahtelainen vierasjoukkue vei avauserän Lubos Horkyn tekemällä osumalla. Kyseessä oli jo Horkyn kolmas maali meneillään olevassa finaalisarjassa.

Kotijoukkue Tappara hoiti itsensä rinnalle toisessa erässä, kun Otto Rauhala osui jo 27 sekuntia erätauon päättymisestä lukemat 1-1 tulostaululle. Nuo olivat myös päätöslukemat 60 peliminuutin jälkeen, joten lähes täydet kaksi viimeistä erää tahkottiin ilman onnistumisia.

Tappara-vahti joutui jyrättäväksi

Ilman yleisön kuohuntaa ei jatkoeriin saakka kuitenkaan selvitty, siitä piti huolen Pelicansin Saku Salminen. Lahtelaisjoukkueen pelaaja jyräsi maalin takana Tappara-vahti Christian Heljankon ja sai tilanteesta 5 + 20 minuutin jäähyn eli ulosajon.

Kamppailu ratkesi lopulta Patrik Carlssonin (kuvassa) tekemään 2-1 maaliin toisessa jatkoerässä. Näin ollen Pelicans kavensi finaaliparin otteluvoitot lukemiin 1-2. Carlssonin maalin voit katsoa artikkelin alta löytyvästä videosta.