Mestiksen kauden 2023-2024 mestari selvisi vasta finaalisarjan historiallisessa seitsemännessä ottelussa. Koskaan aikaisemmin Mestiksen historiassa loppuotteluiden sarja ei ole venynyt näin pitkäksi.

Mestiksen mestari on ratkaistu paras seitsemästä -metodilla vuodesta 2014 alkaen. Kaksi kertaa finaalisarja on venynyt kuudenteen otteluun, mutta aiemmin ei kertaakaan siitä pidemmälle.

Lauantaina mestariksi kruunattiin Iisalmen Peli-Karhut eli IPK. Joukkue kukisti Imatran Ketterän maalein 3-0 ja vei siten finaalisarjan nimiinsä otteluvoitoin 4-3.

Ketterälle kyseessä oli jo viides peräkkäinen paikka Mestiksen loppuottelussa ja nyt imatralaisilla on taskussaan kaksi peräkkäistä hopeamitalia. Ensi kauden tavoitetta ei ole vaikea arvata.

Pronssia kevään 2024 Mestiksessä vei viime vuoden mestari Kiekko-Espoo, jonka matka jatkuu ensi kaudeksi Liigaan. Mestiksen varmasti seuratuin joukkue oli suomalaisen jääkiekon pariin palannut Jokerit. Helsinkiläisseuran menestys ei kulkenut käsi kädessä suosion kanssa, vaan Keravallakin kotiotteluitaan evakossa pelannut seura putosi ratkaisupeleistä jo puolivälierissä Kokkolan Hermestä vastaan.