Sunnuntain otteluissa MM-jäillä nähtiin toistaiseksi kenties tasokkain kohtaaminen, kun Kanada ja Sveitsi iskivät yhteen. Sveitsin tähdet olivat jopa askeleen edellä, kunnes ottelun käännekohta tuli. Ottelun avausmaalin tehnyt Kevin Fiala yritti avojään taklausta, mutta homma meni pieleen. Tilanteesta syntyikin polvitaklaus – Fialalle viisi minuuttia ja suihkukomennus sekä todennäköinen pelikielto.

Kanada antoi tilanteen jälkeen ensin Fialalle kovuutta, mutta iski sitten vielä tehokkaammalla tavalla. Joukkue teki seuranneesta ylivoimasta kaksi maalia ja käänsi ottelun 3-2 johdoksi. Tämän jälkeen ei maaleja enää nähty, joten Kanada kuittasi makean voiton.

Ottelun suurimmat sankarit olivat Andy Mangiapane, joka syötti kaikki kolme Kanadan maalia sekä Dylan Cozens, joka teki kaksi maalia.

A-lohkon toisessa ottelussa Itävalta voitti Norjan ja meni samalla Suomen ohi sarjataulukossa. Itävallan voitto tarkoittanee sitä, että Leijonien täytyy napata vähintään neljä pistettä kahdesta viimeisestä ottelusta. Maanantain Tanska lienee vain suupala, mutta ärsytetty Sveitsi onkin sitten kovempi haaste. Itävallalle kisat ovat joka tapauksessa jo nyt olleet suuri menestys.

B-lohkossa USA moukaroi tylyt 10-1 lukemat Kazakstanin kustannuksella. Kazakstan ei oikeastaan edes yrittänyt, sillä heillä on maanantaina edessään oikeasti ”se tärkeä” ottelu. Toisessa lohkon ottelussa Latvia piti pienet puolivälierätoiveet hengissä voittamalla Slovakian voittolaukauskilpailussa.

Maanantain ohjelmassa on neljä ottelua. A-lohkossa Suomi kohtaa Tanskan ja putoamisen kannalta isossa ottelussa ovat vastakkain Britannia ja Norja. B-lohkossa Kazakstan ja Puola kilpailevat sarjapaikka panoksena. Toisessa ottelussa puhtaan pelin Ruotsi yrittää varmistaa lohkovoittonsa Ranskaa vastaan.

Alla näet MM-kisojen alkulohkojen sarjataulukot.