Jääkiekon MM-kisoissa pelattiin maanantaina neljä ottelua. Suomi hoiteli tyylipuhtaasti pakkopullan kotiin ja kukisti Norjan 4-1. Oliver Kapanen teki kaksi maalia, samoin Arttu Hyry. Leijonien juna puksuttaa kohti puolivälieriä kuten pitääkin.

Toisessa A-lohkon ottelussa Sveitsi ja Tshekki tarjosivat hyvää viihdettä. Joukkueet pelasivat oikein tosissaan pisteistä ja tunnelma näytti olevan katsomossa katossa. Sveitsin tuorein NHL-vahvistus Kevin Fiala teki ottelun johtomaalin, mutta Tshekin Simon Stransky tasoitti. Ratkaisu haettiin voittolaukauskisasta, jonka vei Sveitsi. Voittomaalin teki Philipp Kurashev.

B-lohkossa USA näytti olevan ottelun ensimmäisen puoliskon vahvassa darrassa Slovakiaa vastaan. Nimekäs joukkue oli löysä ja haluton – mieleen tuli takavuosien alkusarjan ottelut puolilomille Eurooppaan ponnahtaneista NHL-tähdistä. Vedetään iisisti alkusarja ja tutustutaan paikalliseen tarjontaan. Ei voinut välttyä ajatukselta, että maineikas tshekkiläinen pivo olisi tullut testattua edellisiltana…

Slovakia ei peruutellut ja meni ottelussa jo 4-1 johtoon. Tilanne oli tämä kahden erän jälkeen. Kolmannessa erässä jenkkien ammattiylpeys heräsi ja joukkue tuli tasoihin. Peli ratkaistiin jatkoerässä, jossa Slovakian Milos Kelemen ohjasi voitto-osuman.

Ottelu oli toistaiseksi turnauksen fyysisin ja nyrkki olisi satavarmasti heilunut, jos oltaisiin pelattu rapakon toisella puolella. Muutama todella kyseenalainen taklaus meni tuomaristolta läpi, joten ihan nappiin ei  mennyt raitapaidoillakaan.

B-lohkon toisessa ottelussa nähtiin kisoista tuttu näytös. Huomattavasti parempi – Ruotsi – teki pari maalia ja huomattavasti heikompi – Saksa – tyytyi kohtaloonsa ja alkoi keskittymisen itselleen tärkeämpiin otteluihin. Ruotsi tyytyi voittamaan 6-1, vaikka lukemat olisivat voineet olla paljon pahemmatkin. Ruotsi jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

Tiistaina MM-kisoissa pelataan neljä ottelua. A-lohkossa kohtaavat Tanska ja Norja sekä Kanada ja Itävalta. B-lohkon kattaus ei ehkä ole ennakolta odotetuin: Kazakstan-Latvia ja Puola-Ranska tarjoillaan jääkiekkofaneille tiistain ratoksi.