Suomi otti toisen selvän voittonsa Tshekin MM-kisoissa. Avausottelun nolla on unohdettu asia, sillä verkko on heilunut kahdessa seuraavassa ottelussa oikein mukavasti. Täysin väärässä paikassa olevaa Britanniaa koulutettiin kunnolla, MM-kisojen alakastiin kuuluvaa Norjaa selvästi. Leijonien voittolukemat olivat 4-1, mutta ne olisivat voineet olla paljon suuremmat.

– Kyllä meidän olisi pitänyt enemmän maaleja tehdä noista paikoista, ehdottomasti, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi.

Suomella on kolmen ottelun jälkeen seitsemän pistettä kahdesta voitosta ja yhdestä voittolaukauskilpailun tappiosta. Erityisesti Jalosta ilahduttaa se, että oma pää on pysynyt hyvin puhtaana.

– Kyllä tämä hyvä on ollut, yksi maali päästetty kolmessa matsissa. Parantamista on, mutta hyvin on lähtenyt hommat liikkeelle. Joukkueessa on hyvä henki ja tehdään kovasti töitä. Kaikki on pelissä aina kun jäälle mennään. Kuitenkin kolmas peli neljään päivään, se on kova paketti, Jalonen arvioi MTV:lle.

Torstaina Suomen pistesaalis tulee olemaan kymmenen. Itävallasta ei tule olemaan haastajaksi, sillä parin päivän levon jälkeen Leijonat tulee olemaan vielä tuoreempi.

Myös pistepörssissä Leijonien nousu todennäköisesti jatkuu: maanantaina Oliver Kapanen (kuvassa) nousi kahdella maalillaan pistepörssin kärkeen päiväottelujen jälkeen, myös maalipörssin ykköseksi. Arttu Hyry teki Kapasen lisäksi kaksi maalia. Oliwer Kaski sai sunnuntain tapaan kaksi syöttöpistettä. Hän nousi Mikael Granlundin rinnalle neljään syöttöpisteeseen – Ahti Oksasella on sama saldo.