Jääkiekon MM-kisat päättyivät uskomattomaan euforiaan. Tshekki voitti MM-finaalissa Sveitsin maalein 2-0 ja kultamitali jäi isäntämaahan. Voi vain kuvitella, millainen kansanjuhla on edessä, kun jääkiekkohullussa maassa juhlitaan ensimmäistä MM-kultaa aikoihin.

Tshekki ansaitsi voittonsa. Joukkue puolusti kovaa, oli riittävän tarkka hyökkäyspäässä ja kaiken kruunasi kisojen paras maalivahti, Lukas Dostal. Nollapeli MM-finaalissa kertoo tästä kaiken riittävän. Kun joukkue vielä malttoi pelata uhkapeliä NHL-vahvistusten kanssa – kaikkia ei edes otettu mukaan, odotettiin sopivia – niin voittoresepti oli olemassa.

David Pastrnak tuli kesken kisojen joukkueeseen. Yksi NHL:n parhaista pelaajista pelasi hyvin joukkueen eteen alusta alkaen, mutta supertähden ruuti oli märkää. Kunnes tuli paras mahdollinen aika iskeä. Pastrnak laukoi loistavalla kudilla Tshekin johtoon kolmannessa erässä. Tämän jälkeen jäljelle jäi Tshekille näistä kisoista tuttu kaava: oman pään loistava puolustaminen ja sitoutuneen joukkueen täydellinen yhteistyö.

Ottelun toinen maali syntyi tyhjiin. Martin Kämpf teki maalin, joka tullaan muistamaan Tshekissä ikuisesti, kuten tietysti Pastrnakin upea osuma.

Sveitsi joutui tyytymään hopeamitaleihin. Suoritus oli joukkueelta loistava. Ero Tshekkiin tuli lopulta siinä, että Sveitsin tähtipelaajat olivat huikeita, mutta materiaali oli kuitenkin liiaksi supertähtien varassa. Kun Tshekki pystyi pitämään tähdet kurissa, ei muualta ratkaisijoita löytynyt. Muistetaan vielä, että nämä samat pelaajat urakoivat ottelusta toiseen. Tshekki oli tasaisempi ja sitä myötä parempi.

Tshekki ansaitsi maailmanmestaruutensa hienoista, tasokkaista ja yllätyksellisistä kisoista.