Ainona KHL-liigaan Venäjän hyökkäyksen jälkeen jäänyt suomalainen Teemu Pulkkinen saa etsiä uuden työnantajan. Kaikki muut KHL:n suomalaiset pakkasivat matkalaukkunsa ja poistuivat hyökkäyssodan aloittaneesta maasta, mutta Pulkkinen jäi. Nyt pitääkin katsella muualle.

Viime kaudella Pulkkinen teki Kunlun Red Starin paidassa vaatimattomat pisteet 5+8=13. Etenkin maalimäärä on heikko, kun muistetaan, että Pulkkisen pääosaaminen oli parhaina päivinään nimenomaan maalinteossa ja laukauksissa. Nyt tuli seinä vastaan, ainakin Kunlunissa.

Voi hyvin olla, että urallaan viidessä eri KHL-joukkueessa pelannut pelaaja saa vielä uuden mahdollisuuden Putinin viihdytysjoukoissa, KHL-kaukalossa. Jos tämä ei onnistu, voi olla hyvin hiljaista työrintamalla.

Jäämällä Venäjälle, Teemu Pulkkinen teki itsestään aika lailla persona non gratan. Vaatisi aika paljon siviilirohkeutta esimerkiksi kotimaisen Liigan seuralta pestata Pulkkinen riveihinsä hänen päätöksiensä jälkeen. Toki maapallolla on niitäkin maita, jossa suhtaudutaan Venäjän hyökkäyssotaan vähemmän tuomitsevasti – ehkäpä Serbian pääsarjassa löytyisi paikka snaipperille Suomesta?