Edmonton Oilersin kärkinimet olivat uskomattomassa vireessä pudotuspelien avauskierroksen ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan. Connor McDavid ylsi miltei Mikko Leinosen pudotuspelien syöttöennätykseen. McDavid syötti viisi Oilersin maaleista, Leinonen kirjasi aikoinaan yhden syötön enemmän.

Miltei samaan ylsi siniviivalla operoiva Evan Bouchard, joka saalisti neljä syöttöä. Maalineduspelin erikoismies Zach Hyman teki hattutempun ja syötti yhden osuman.

– Tämä ei ole meidän mallinne. Tämä ei ole sitä, miten me pelaamme. Turhauttavaa, mietti Los Angelesin tähtipuolustaja Drew Doughty pelin jälkeen.

Doughtyn turhautuminen on ymmärrettävää. Oilersin kärkipelaajat iskivät kolme maalia ylivoimalla. Eikä ottelun ensimmäinen puolisko olisi voinut olla Oilersille juuri parempi: ottelun puolivälissä joukkue johti ottelua 4-0.

– Se oli hyvä alku meiltä. Me olimme hyviä ensimmäisessä erässä, saimme 2-0 johdon ja mielestäni näytimme hyvää energiaa koko erän ajan, McDavid totesi ottelun jälkeen.

– Se oli kokonaisuudessaan loistava esitys. Me saimme heidät siihen asemaan, mitä halusimme, täydensi neljän syöttöpisteen Bouchard ottelun analysointia.

Kauden surkeasti aloittanut Edmonton Oilers ei aloittanut pudotuspelejä surkeasti. Juuri nyt näyttää siltä, että joukkueen tähtikaarti on iskussa juuri silloin, kun sen pitääkin olla.