Florida Panthers selvisi toista vuotta perättäin pelaamaan Stanley Cupista. Viime vuonna finaali päättyi tappioon, nyt joukkue tekee kaiken toisin, jotta pytty tulisi kotiin. Nyt jaossa olleeseen Prince Wales -pokaaliin ei tänä vuonna koskettu lainkaan, kun viime vuonna sitä esiteltiin näyttävästi.

Eli mennään vahvasti taikauskon kautta. Jää nähtäväksi, riittääkö se lopulta Dallasia tai Edmontonia vastaan. Joka tapauksessa tilanne on se, että Florida on ollut odotetun vahva. Se pyyhkäisi runkosarjan ykkösen, Rangersin, tieltään voitoin 4-2. Ratkaiseva ottelu päättyi lukemiin 2-1.

Panthersin avausmaalin teki väkivahva Sam Bennett, joka on ollut pudotuspelien kenties suurin positiivinen yllättäjä. Toisen osuman iski Vladimir Tarasenko, jonka maalin alustivat Anton Lundell ja Eetu Luostarinen. Rangersin ainokainen syntyi puolitoista minuuttia ennen loppua Artemi Panarinin mailasta.

Rangersin pitkäaikainen satsaus ei tuonut vieläkään tulosta. Panthers on sen sijaan ollut jo jonkin aikaa yksi sarjan parhaista joukkueista ja siitä on hyvä todiste siinä, että ryhmä on taas finaalissa.

Suomalaisittain on mahdollista myös tehdä historiaa. Jos Florida voittaa, tulee Sasha Barkovista ensimmäinen suomalaiskapteeni, joka saisi voittopokaalin noutaa.