Florida Panthers kellisti jo toistamiseen Tampa Bayn NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Tälläkin kertaa ottelu oli todella tasainen. Floridan voiton takuumies oli maalivahti Sergey Bobrovsky, joka teki ottelussa tukun huippupelastuksia. Ilman loisteliasta maalivahtipeliä Tampaan lähdettäisiin todennäköisesti ottelulukemin 1-1, nyt tilanteessa 2-0. Ottelu päättyi 3-2 Floridalle.

Ottelun toinen sankari oli tuttu mies, kun pelit menevät jatkoajalle. Carter Verhaeghe iski Floridan voittomaalin 62. minuutilla Matthew Tkachukin ja Anton Lundellin (kuvassa) syötöistä. Verhaeghen ei ollut ensimmäistä kertaa asialla. Tämä oli hänen uransa viides voittomaali pudotuspelien jatkoajalla.

Tilastossa ovat edellä vain Joe Sakic ja Maurice ”Rocket” Richard. Legendoista Sakic on tehnyt kahdeksan maalia pudotuspelien jatkoajalla, Richard kuusi.

– Aika hullua, että minusta puhutaan samassa yhteydessä noiden kavereiden kanssa, Verhaeghe sanoi pelin jälkeen.

Joukkueen valmentaja Paul Maurice oli samoilla linjoilla.

– Wau, aika kova juttu, oli päävalmentajan ytimekäs kommentti.

Floridaa ei kannata pakottaa jatkoajalle, sillä tämä oli joukkueen jatkoaikavoitto numero 11 putkeen pudotuspeleissä. Venymiskykyä siis riittää.

Yön muissa otteluissa Colorado voitti Nashvillen vieraskentällä 5-2 ja tasoitti otteluvoitot lukemiin 1-1. Artturi Lehkonen teki tehot 1+1 ja Mikko Rantanen kirjasi yhden maalisyötön. Vancouver kärsi kotitappion Nashvillelle ja tässä otteluparissa on tilanne myös 1-1. Yön neljännessä ottelussa Rangers meni otteluvoitoissa jo 2-0 johtoon, kun Washington kaatui MSG:n kaukalossa 3-2.