NHL:n runkosarjan ykkönen New York Rangers pudotti Carolinan jatkosta NHL:n puolivälierissä. Kolme ensimäistä ottelua voittanut, mutta kaksi seuraavaa hävinnyt Rangers, käytti kolmannen ottelupallonsa Carolinan kotijäällä. Pitkään näytti siltä, että Carolina vie ottelusarjan seiskapeliin, mutta Chris Kreider oli eri mieltä.

Rangersin sniper ei ole ehkä ollut täysin odotetussa vireessä tällä kaudella, mutta nyt ruuti oli kuivaa. Kreider teki puhtaan hattutempun kolmannessa erässä eli kolme perättäistä osumaa yhdeksän minuutin sisällä. Kreider käänsi 1-3 tappiotilanteen 4-3 johtoasemaksi ja lopulta Barclay Goodrow sai kunnian iskeä lopulliset lukemat 5-3 tyhjään maaliin.

Sebastian Aho (kuvassa) oli jälleen Carolinan ykkönen tekemällä maalin ja antamalla syötön. Ahon kausi päättyi kuitenkin pettymykseen, mutta toisaalta voi rehellisesti sanoa, että Aho otti jälleen yhden askeleen kohti supertähteyttä – ellei jo sellainen ole – kuluvalla kaudella.

Yön toisessa ottelussa Vancouver käytti kotikenttäetunsa ja meni sarjassa Oilersia vastaan 3-2 johtoon. Tuttu resepti toimi: pysäytä Connor McDavid niin pysäytät Oilersin. McDavid jäi pisteittä eikä Edmontonista löytynyt tällä kertaa muitakaan ratkaisijoita. Ottelu oli ääritasainen, sillä ratkaisu saatiin edellisen ottelun tapaan viimeisellä minuutilla. Tällä kertaa maalin teki ottelun lopussa JT Miller ja Vancouver.

Ottelusarja jatkuu kuudennelle pelillä Edmontonissa.