Carolina ja Rangers kohtasivat jo kolmannen kerran puolivälieräsarjassa, tällä kertaa Raleighissa, Carolinassa. Rangers vei kaksi ensimmäistä peliä kotijäällään niukalla marginaalilla – ensimmäisen maalilla, toisen jatkoerissä. Eikä eroa tullut nytkään kuin yksi maali ja sen teki Rangersin Artemi Panarin – myös jatkoerässä.

Carolinalla oli täydet mahdollisuudet ottaa voitto ja päästä sarjaan paremmin mukaan. Joukkue painoi ja nosti samalla Rangersin maalivahti Igor Shesterkinin ottelun ykköstähdeksi. Venäläinen torjui ottelussa peräti 45 laukausta.

Ottelun johtomaalin teki Carolina ja Jake Guentzel. Chris Kreider tasoitti alivoimamaalilla toisen erän puolivälin kieppeillä. Rangers meni johtoon vahvassa Alexis Lafrenieren maalilla, mutta ajassa 58.24 Carolina riemastutti kotiyleisöä Andrei Svetshnikovin tasoituksella, johon syötön antoi Sebastian Aho (kuvassa). Ja taas ratkaisu haettiin jatkoerästä.

Jatkoerää pelattiin alle kaksi minuuttia, kun ottelun ratkaisu syntyi. Artemi Panarin vei Rangersin 3-2 voittoon ja 3-0 johtoon otteluvoitoissa. Carolinalle antaa toivoa se, että pelillisesti ottelut ovat olleet hyvin tasaisia ja tällä kertaa Carolina pystyi pitämään alivoimansa niin laadukkaana, ettei Rangersin huippuvaarallinen ylivoima pystynyt tekemään yhtään maalia. Sen varaan voi vielä yrittää rakentaa ihmettä, jollainen nousu 0-3 tilanteessa todellakin olisi.

Ottelusarja on katkolla ensimmäistä kertaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Ottelu pelataan Carolinan kotijäällä.