Suomalaispelaajat kunnostautuivat syöttöpisteiden antajina puolivälieräotteluissa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Sebastian Aho syötti kaikki Carolinan maalit New Yorkissa, kun joukkue kohtasi Rangersin toisessa puolivälieräottelussa. Ahon huippuilta ei kuitenkaan riittänyt voittoon: Rangers kuittasi jo toisen voittonsa, tällä kertaa ratkaisu venyi toiselle jatkoajalle. Maalin teki ylivoimalla Vincent Trocheck Artemi Panarinin ja Mika Zibanejadin syötöistä.

Rangersin ylivoima tiedettiin jo etukäteen vaaralliseksi ja sellaiseksi se taas osoittautui. Jo Rangersin tasoitusmaali syntyi ylivoimalla. Kummankin joukkueen riveistä löytyi kahden maalin tekijä, sillä Rangersin Alexis Lafreniere teki kaksi maalia, samoin Carolinan Jake Guentzel, kummatkin Ahon syötöistä.

Dallas Stars sai puolivälieräavaukseen Coloradon kotijäälleen. Dallas aloitti ottelun loistavasti ja avauserän jälkeen lukemat olivat jo 3-0 Dallasille. Miro Heiskanen (kuvassa) syötti yhden Dallasin maaleista. Sitten Coloradon tähdet heräsivät ja tämä näkyi tulostaululla: Valeri Nichushkin teki jo pudotuspelien kahdeksannen maalinsa ja syötti toisen. Cale Makar teki maalin ja syötti kaksi, Nathan MacKinnon kirjasi luvut 1+1 ja Mikko Rantanen antoi kaksi syöttöä. Rantanen oli myös tehdä maalin 3-3 tilanteessa, mutta laukaus osui tolppaan.

Ratkaisu haettiin jatkoajalta. Coloradon Miles Wood onnistui ja vei Coloradon voittoon ja 1-0 johtoon ottelusarjassa.

Yön suurin voittaja ei kuitenkaan ollut Rangers tai Colorado. Voittaja oli runkosarjan surkein joukkue San Jose, joka voitti varausarvonnan ykkössijan. Tämä tarkoittaa sitä, että San Jose tulee varaamaan kesällä NHL:n ensimmäisenä varauksena Macklin Celebrinin, mitä suurimmalla todennäköisyydellä. Chicago sai toisen varausvuoron ja Anaheim kolmannen.

Celebrini nousi näin otsikoihin jo toisen kerran hyvin lyhyen ajan sisällä. Ensin Team Canada nimesi 17-vuotiaan maan MM-kisajoukkueeseen, sitten ilmoitettiin, ettei hän pääsekään mukaan ja nyt hän on otsikoissa siksi, että kanadalainen pääsee viemään muuttokuorman aurinkoiseen San Joseen hyvinkin pian.