Tampa Bay heräsi viimeisellä mahdollisella hetkellä taistelemaan jatkopaikasta ja omalla tavallaan dynastian olemassaolosta. Tampa on ollut viimeisten vuosien aikana suoritusvarma joukkue, edennyt pitkälle pudotuspeleissä ja voittanut kaksi Stanley Cupia sekä ollut häviämässä yhden finaaleissa. Moni on epäillyt, että dynastia alkaa murentua ja varmasti aiheesta.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä oli tilanne, jossa Florida Panthers olisi voinut laittaa paikalliskilpailijansa laulukuoroon puhtaasti voitoin 4-0. Tähän ei Florida pystynyt. Tampa kaivoi esiin viimeisellä mahdollisella hetkellä vanhan taisteluhengen esiin ja myös joukkueen nimekkäimmät pelaajat kantoivat hyvin vastuuta. Yksi heistä oli Steven Stamkos, joka teki ottelussa kaksi maalia.

– Todennäköisyydet eivät ole kovin hyvät, kun olet 0-3 häviöllä otteluvoitoissa. Tilanne 1-3 on vähän parempi. Toivottavasti tilanne on seuraavan pelin jälkeen 2-3 ja sitten se olisi vielä parempi. Näin me tilannetta mietimme, Stamkos pohti ottelun jälkeen.

Stamkos itse näytti esimerkkiä, mutta sai myös tulitukea muilta dynastian luottomiehiltä. Nikita Kutsherov syötti kolme maalia, Brayden Point teki yhden maalin ja syötti kaksi. Puolustuksen kolossi Victor Hedman sai tililleen kolme syöttöä. Ottelu päättyi 6-3 Tampalle. Floridan riveistä Eetu Luostarinen ja Anton Lundell (kuvassa) saivat kumpikin tililleen yhden syöttöpisteen.

Aika näyttää, oliko voitto riittävä piristysruiske Tampalle. Florida on ehdottomasti tasaisempi joukkue ja olisi hyvin vaikea nähdä, että Panthers häviäisi kolmea ottelua putkeen. Mutta jos joku joukkue pystyy tuosta tilanteesta nousemaan, se on nimenomaan Tampa Bay jos tähdet ovat kohdallaan – eli jos Stamkos, Kutsherov, Hedman, Point ja kumppanit pystyvät jatkossakin pelaamaan tällä tasolla.