Toronto Maple Leafs ei halua vielä lomille. Tai ei ole varmaan missään vaiheessa halunnut, mutta nyt peli näyttää siltä, että tätä hommaa halutaan jatkaa. Boston-sarjan aiemmassa vaiheessa vaikutti enemmänkin siltä, että Toronton kiukuttelevat tähdet miettivät seuraavia siirtojaan golf-kentillä ja uima-altaiden ääressä.

Mutta ei enää. Joukkue on voittanut kaksi ottelua putkeen väkivahvaa Bostonia vastaan. Kuudennessa pelissä Torontossa kotijoukkue lähti siitä, ettei maaleja tehdä heitä vastaan – eli maalintekokilpailuun ei lähdetä. Eikä maaleja tullutkaan ennen kuin toisen erän viimeisellä minuutilla. William Nylander vei Toronton johtoon. Harva tuossa vaiheessa arvasi, että ottelun voittomaali oli syntynyt.

Kolme minuuttia ennen ottelun loppua Nylander iski toisen maalinsa. Boston teki ottelun viimeisellä sekunnilla kavennuksen, mutta tämä oli kosmetiikkaa ja sinänsä harmi, koska Toronton maalivahti Joseph Woll olisi ansainnut huippupelistään nollan pitämisen.

Ottelu oli huipputasainen ja fyysinen. Kaikki merkit viittaavat siihen, että tuleva game seven Bostonissa voi jäädä historiaan yhtenä kovimmista ratkaisupeleistä ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Jo ennen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pelattavaa ratkaisuottelua riittää spekuloitavaa: mikä on Auston Matthewsin pelikunto? Toipuuko hän otteluun? Kuudennessa ottelussa Matthews ei kokoonpanossa ollut.