PRAHA. Leijonien 3-5 tappio Kanadalle lauantaina ei jättänyt liikaa hyvää kerrottavaa, mutta jotain siltikin. Kahden maalin mies Jesse Puljujärvi on oikea mies kertomaan näistä vähistä positiivisista asioista.

Ehkä miehen itsensä kannalta se tärkein ensin: Puljujärven sukukalleudet ovat vielä tallella ja yhtenä kappaleena. Tämä tiedoksi niille kannattajille, jotka huolestuneina katsoivat kun vastustajan Bowen Byram rusikoi niitä mailallaan toisen erän viimeisillä minuuteilla. Tai kuten ”Pulju” asian itse haastattelupisteellä ilmaisi:

– Kyllä munat on ihan ehjät.

Kanadalaiselle tuomittiin tilanteesta 5+20 minuuttinen, mutta Puljujärvi ei syytä vastustajaa tahallisesta vahingoittamisyrityksestä.

– Siinä kamppailtiin lujaa ja vahingossa vastustaja yritti boksata minua ja meni tuonne haarojen väliin maila, suomalaishyökkääjä kuvaili.

Puljujärvi valittiin kisoihin Tshekin EHT-turnauksen ”koeajan” jälkeen. MM-kisoissa kerätyt kolme maalia ja kaksi syöttöä eli yhteensä viisi tehopistettä oikeuttavat Leijonien sisäisen pistepörssin kakkossijaan kuuden maalin miehen Oliver Kapasen jälkeen. Puljujärvi lukeutuu siten Suomen joukkueen harvoihin onnistujiin.

– Pyrin pelaamaan taas hyvällä itseluottamuksella ja tuomaan hyviä asioita kentälle ja auttamaan joukkueen voittoon. Siinähän se. Nyt sain pari maalia läheltä tehtyä. Huippuhomma, kun tuolla tavalla pystyn auttamaan joukkuetta, hyökkääjä virkkoi.

– Maalit maistuvat hyvältä, mutta pisteitä pitää saada joukkueelle, jotta päästään jatkopeleihin. Nautin kyllä tällä hetkellä pelaamisesta. Kun miettii paria viime vuotta, niin en ole mitään hirmuminuutteja pelannut.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Praha