PRAHA. Leijonien tiistain tappio Sveitsille ei ollut paras mahdollinen kenraaliharjoitus torstain puolivälierään Ruotsia vastaan. Mutta niinhän sitä sanotaan, että huono kenraali tietäisi hyvää.

Näin uskoo ainakin Leijonat-hyökkääjä Jere Innala, joka Sveitsi-ottelun jälkeisessä haastattelussa antoi yksiselitteisen vastauksen, kun kysyttiin pystyykö hän lupaamaan Ruotsin kaatuvan:

– Kyllä pystyn lupaamaan, Innalla lausui itsevarmana.

Perusteluitakin hyökkääjältä löytyi ja keinoja siihen, miksi väkivahva länsinaapuri voisi kärsiä yllätystappion juurikin Suomea vastaan.

– Uskon, että hyvä puolustaminen. Hyvä rakentaminen. Saada kiekkoja vastustajan päähän ja siellä möyritään. Siellä tulee varmasti paikkoja. Joutuvat rikkomaan ja ottavat jäähyjä. Ei sen kummempia terveisiä Ruotsille. Me tullaan siihen peliin varmasti nälkäisinä ja tekemään sitä meidän omaa juttua, Innala luetteli. 

Hyökkääjän oma maalinteko on MM-turnauksessa tökkinyt, mutta Sveitsiä vastaan Innala laukoi Leijonien ainokaisen osuman – vieläpä kauniin sellaisen.

– Kyllähän se helpotti. Paljon on ollut paikkoja ja hyvä, että tuli edes sen muodossa onnistuminen, Innala kertoi helpottuneena.

Katso Innalan maali alla näkyvältä videolta.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Praha