Tappara ei olisi voinut valita parempaa ajankohtaa kahden jatkosopimuksen julkaisuun. Mestaruusjuhlissa, kansan edessä, ilmoitettiin, että kaksi pelaajaa tulee jatkamaan joukkueessa ensikin kaudella. Nick Baptiste teki jatkosopimuksen ja sehän sopi Tapparan faneille. Baptistella tulee aina olemaan paikka heidän sydämissään Lahdessa pelatun neljännen finaalin ratkaisumaalin vuoksi.

Isompi asia oli kuitenkin se, että Veli-Matti Savinainen (kuvassa) jatkaa joukkueessa. Mestaruuksien takuumies on nähnyt läheltä, kuinka väkeä tulee ja väkeä menee – mutta Savinainen pysyy. Hän on voittanut urallaan kuusi Suomen mestaruutta ja jotenkin tuntuu siltä, ettei vielä viimeistä.

Savinainen kuuluu ymmärrettävästi Tapparan suosituimpiin pelaajiin. Rosoinen ja värikäs taistelija, jolla on hämmentävä kyky astua esiin silloin, kun ratkaisijaa tarvitaan. Savinainen voitti aiheellisesti vuosi sitten pudotuspelien arvokkaimman pelaajan tittelin ja oli varmasti tänäkin vuonna shortlistilla korkealla.

Nyt palkinnon nappasi joukkuekaveri Christian Heljanko, ansaitusti. Reilun vuosikymmenen tauon jälkeen palkinto meni maalivahdille, sillä edellinen Jari Kurri -palkinnon voittanut maalivahti oli Antti Raanta Ässien maalin suulla 2012-13 kaudella.