MM-kisojen puolivälierät olivat A-lohkon juhlaa. A-lohkon joukkueista Kanada, Tshekki ja Sveitsi menivät jatkoon. Ainoa A-lohkon putoaja oli Suomi, jonka kisat loppuivat katkerasti putoamiseen Ruotsille. Mutta tuli täysin selväksi, kumpi lohkoista oli kovempi – se, joka pelattiin Prahassa.

Kanada oli selvästi edellä Slovakiaa, kuten ennakoitiin. Peli päättyi 6-3 ansaitusti, olkoonkin, että Slovakia sinnitteli kohtuullisesti mukana. Kanada meni 2-0 johtoon, mutta Slovakia kavensi. Parhaimmillaan Kanadan johto oli 5-1, mutta Slovakia tuli vielä kahden maalin päähän kolmannessa erässä. Ratkaisumaalin teki Nick Paul tyhjiin. Paul oli muutenkin ottelun tehomies, sillä hänelle kirjattiin lukemat 2+1.

Sveitsi joutui odotettua tiukemmalle Saksan kanssa. Asia näytti selvältä, kun Sveitsi meni avauserässä 2-0. Saksa tuli maalin päähän toisessa erässä. Ottelun viimeinen maali nähtiin vasta viimeisellä minuutilla, kun alppimaan joukkue iski tyhjiin. Sveitsin tähdistö ei ollut aivan parhaassa vireessä, tosin Nico Hischier teki maalin ja Kevin Fiala sai yhden syötön. Suurin sankari oli otsikoiden takaa Cristoph Bertschy, joka teki ottelun avausmaalin ja viimeisen osuman.

Tshekki pelasi hurmoksellisen kotiyleisön kannustamana loistavan puolustuspelin USA:ta vastaan. Isäntämaan maalivahti Lukas Dostal oli loistelias ja Tshekin joukkue uhrautuvainen niin viimeisen päälle, että pistepörssin kärkeä hallitsevat jenkkitähdet jäivät nollille. Ottelussa nähtiin vain yksi maali, jonka teki Pavel Zacha vähän ennen toisen erän puoliväliä. Hurmos jatkuu, sillä tuon maalin ansiosta Tshekki pelaa mitaleista.

Suomi putosi katkerasti jatkosta Ruotsille Joel Eriksson Ekin jatkoerämaalilla. Maali syntyi ylivoimalla, kun ihmepoika Konsta Helenius istui jäähyllä. Voittomaaliin tarvittiin Ruotsin nimekkäintä osaamista, sillä Eriksson Ek kuuluu NHL:n parhaisiin maalinedustapelaajiin ja syötöt maaliin antoivat Victor Hedman ja Rasmus Dahlin, kaksi NHL:n tähtiluokkaan kuuluvaa puolustajaa. Suomi laittoi kaiken likoon, mutta tällä kertaa kohtalona oli putoaminen jatkosta – niukasti, mutta ansaitusti. Suomen paras pelaaja oli Emil Larmi, sillä ilman hänen loisto-otteluaan ei Hannes Björnisen viime hetken tasoitusmaalilla olisi ollut merkitystä. Nyt oli, sillä kiitos Larmin ja uhrautuvan puolustuksen ottelu oli tuossa vaiheessa vain 1-0 Ruotsille.