Maanantaina ratkesi se, että Ruotsi tulee voittamaan B-lohkon ja saamaan vastaansa puolivälierissä A-lohkon nelosen. Se tulee olemaan joko Suomi tai Itävalta. Ruotsi pelasi säästeliäästi ja kukisti omassa ottelussaan Ranskan 3-1. Puhdas peli säilyi joka tapauksessa, kun Lucas Raymond, Erik Karlsson ja Andre Burakovsky tekivät maalin mieheen. Raymond ja Burakovsky nappasivat vielä syöttöpisteet päälle.

Toisessa B-lohkon ottelussa Kazakstan voitti Puolan ja varmisti samalla sarjapaikkansa. Puolalle tuli tappion myötä lähtö ottamaan vauhtia B-tason kisoista. Ottelu päättyi 3-1 ja oli samalla hyvä muistutus siitä, että kisoissa pelataan periaatteessa kahta eri MM-turnausta. Kazakstan ei edes yrittänyt edellisillan ottelussa USA:ta vastaan, sillä he halusivat säästellä itselleen huipputärkeään otteluun voimiaan. Ja se kannatti – ”win the right games” taisi joku suuri ajattelija joskus julkisuudessakin sanoa.

A-lohkossa Suomi voitti Tanskan ja piti yhä mahdollisuutensa hengissä. Norja taas kukisti Britannian ja samalla varmistui, että Britannian visiitti MM-tasolla päättyi toistaiseksi tähän.

MM-jääkiekon alkusarjat pelataan tiistaina loppuun. A-lohkon otteluissa kohtaavat Tshekki ja Kanada pelissä, jossa ratkeaa lohkon voitto. Suomi ja Sveitsi pelaavat Suomelle huipputärkeässä pelissä, Sveitsillä ei juuri panosta ole. Lohkon kolmannella ottelulla on merkitystä, sillä Itävallan on voitettava Britannia, jotta sillä olisi yhä mahdollisuus puolivälieriin.

B-lohkossa Ruotsi kohtaa Slovakian ja yrittää pitää puhtaan pelin yllä edelleen. Slovakia on menossa puolivälieriin, mutta varmaa se ei vielä ole – joukkue tarvitsisi pisteen varmistaakseen paikkansa kahdeksan joukossa. Latvia kohtaa USA:n ja vain voitto saattaisi viedä Latvian Slovakian ohi. Lohkon kolmannessa pelissä pelaavat Ranska ja Saksa. Ranskalla ei ole ottelussa panosta.