NHL-pelaajilla on merkitystä. Sen näkee MM-kisojen pistepörssistä ja erityisesti Sveitsin pelaajista. Sveitsi sai mukaansa nimekkäimmät NHL-pelaajansa ja tehot ovat olleet erinomaiset. Pistepörssin kärkiviisikossa on kolme sveitsiläistä.

Pörssiä johtaa edelleen Matt Boldy, mutta jenkkien pelit on jo pelattu näissä kisoissa. Boldyn saalis on 6+8=14. Pisteen perässä on Sveitsin Kevin Fiala, joka on vahvasti kiinni koko kisojen parhaan pelaajan tittelissä. Fiala on toistaiseksi pelannut seitsemän ottelua kisoissa ja tehnyt niissä tehopisteet 7+6=13. Samoissa pisteissä on USA:n Brady Tkachuk, jolla ei pelejä ole enää jäljellä.

Pörssin nelonen ja pakkien tilaston ykkönen on Sveitsin Roman Josi (kuvassa). Nerokas puolustaja on tehnyt tehot 3+9=12. Pisteen hänen perässään on jälleen Sveitsin pelaaja, Nico Hischier. Hischierin tilasto on 6+5=11. Samoissa pisteissä, mutta vähemmillä maaleilla ovat pörssin paras Tshekki, Roman Cervenka sekä USA:n Johnny Gaudreau. Cervenka oli mukana voittamassa 14 vuotta sitten Tshekille MM-kultaa, mutta konkarin jalka ei paina.

Sunnuntaina päättyvissä MM-kisoissa pelataan vielä kaksi ottelua. Pronssiottelussa kohtaavat pettyneet Kanada ja Ruotsi. Jos ottelu menee pelailuksi, voidaan maaleja nähdä paljon ja siinä tapauksessa Ruotsin Erik Karlsson, Marcus Johansson sekä Joel Eriksson Ek voivat vielä sotkea pistepörssin kärkipäätä. Kanadan puolella sama tilanne on John Tavaresilla ja Dylan Cozensilla.

Finaalissa kohtaavat illalla Tshekki ja Sveitsi. Loppuottelu alkaa kello 21.20 Suomen aikaa.