MM-kisojen suurin ennakkosuosikki Ruotsi on toistaiseksi pelannut juuri niin vakuuttavasti kuin odotettiin. Joukkue on ollut jäällä neljässä ottelussa ja voittanut ne kaikki. Maaliero on kova 19-5. Torstaina Ruotsi nappasi helpon voiton Kazakstanista puolivaloilla lukemin 3-1. Lohkon johtopaikka on selkeä, sillä Slovakia on jäänyt jo neljä pistettä nimivahvoista ruotsalaisista.

USA kohenteli myös asemiaan voittamalla helposti Ranskan torstaina 5-0. Joukkue on hiljakseen löytämässä sellaisen vireen mitä ennen kisoja odotettiin. Ranska ei ollut mikään ihmeellinen mittari, mutta esitys oli riittävän jämäkkä.

A-lohkossa Kanada hoiteli leiviskänsä myös isommin hikoilematta, mutta tarkemmin kuitenkin kuin aiemmin Itävaltaa vastaan. Norja kaatui 4-1. Lohkon toisessa ottelussa nähtiin torstain ainoa yllätys, kun Suomi onnistui häviämään ensimmäistä kertaa kiekkohistoriassa Itävallalle. Samalla Suomi jäi neljän pisteen takamatkalle lohkon kärkisijoilla olevista Sveitsistä ja Kanadasta. Kumpikin on vielä Leijonien alkusarjaohjelmassa, joten asiat ovat mukavasti omissa käsissä.

MM-kisojen alkulohkojen sarjatilanteet näet alta.