Edmonton Oilers eteni NHL:n välieriin Dallas Starsia vastaan. Joukkue pystyi lopulta kääntämään sarjan edukseen voittamalla seiskapelissä Vancouverin vieraskaukalossa. Kahden kanadalaisjoukkueen välinen sarja oli erinomaisen viihdyttävä, jännittävä ja tasainen. Niin tasainen, että lopulta joukkueiden ratkaisevassa ottelussa Oilers voitti vaivaisella maalilla lukemin 3-2.

Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty. Toisessa erässä Oilers oli kuuma ja Cody Ceci teki otteluna avausmaalin. Zach Hyman teki Oilersille 2-0 ja Ryan Nugent-Hopkins tilanteeksi 3-0 kahden erän jälkeen.

Mutta eihän tämä vielä ohi ollut. Vancouver teki kaksi osumaa ja järjesti melkoisen myllyn loppuhetkillä Oilersin maalille. Edmonton kuitenkin kesti, hiljensi kotikatsomon ja matkusti kotiin välieräpaikka taskussa.

Vancouver joutui pelaamaan ilman Brock Boeseria, jolla todettiin veritulppia jalassa ja kausi oli siinä. Avainpelaajan puuttuminen ilman muuta näkyi, mutta ei välttämättä ratkaisevasti. Vancouverilla oli jo aiemmin sarjassa mahdollisuus passittaa Connor McDavid ja kumppanit kesälaitumille, sillä joukkue johti sarjaa voitoin 3-2.

Ratkaisevassa pelissä Vancouver onnistui päätehtävässään eli McDavidin pitämisessä. Hän jäi taas nollille, mutta taustalta löytyi muita ratkaisijoita myös tähtiluokasta. Evan Bouchard sai kaksi syöttöpistettä, Leon Draisaitl yhden ja Hyman teki jo pudotuspelimaalin numero 11. Suurin sankari oli kuitenkin tyyliniekka Ryan Nugent-Hopkins, joka teki maalin ja syötti toisen sekä oli muutenkin erinomainen.

NHL:n välierissä kohtaavat siis Edmonton ja Dallas sekä toisessa parissa Rangers ja Florida. Kolmessa neljästä joukkueesta on myös suomalaisedustus – vain Edmonton pelaa ilman suomalaisia pelaajia.