Florida Panthers eteni välieriin kukistamalla Bostonin neljännen kerran puolivälierissä. Bostonissa pelattu ottelu oli huipputasainen ja se ratkesi vasta puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua Gustav Forslingin tekemään maaliin. Voittomaaliin antoi syötön Anton Lundell (kuvassa), joka oli tehnyt Floridan avausmaalin toisessa erässä.

Panthers voitti ottelun 2-1 ja etenee näin välieriin Kaapo Kakon edustamaa Rangersia vastaan. On siis selvää, että suomalaisväriä tullaan näkemään finaaleissa. Floridan suomalaissiirtokunta on varsin suuri, sillä Lundellin lisäksi Aleksander Barkov, Niko Mikkola ja Eetu Luostarinen pelaavat Floridassa.

Dallas Stars voitti maratonottelussa Coloradon ja lähetti toissa kauden mestarin kesälomille. Mikko Rantanen teki ottelun avausmaalin, mutta Dallasin kokenut Jamie Benn tasoitti. Mentiin ensin jatkoerään ja sitten toiseen jatkoerään. Ottelun ratkaisijaksi nousi vuosikausia Coloradon paidassa pelannut Matt Duchene, joka teki Kamppailun ja koko sarjan voittomaalin toisen jatkoerän puolivälin jälkeen.

Dallas kohtaa seuraavaksi Vancouverin tai Edmontonin. Dallasin suomalaispelaajista Miro Heiskanen ja Esa Lindell urakoivat ratkaisuottelussa. Jani Hakanpää ja Roope Hintz jännittivät katsomossa loukkaantumisten vuoksi. Coloradon suomalaispelaajat Mikko Rantanen, Artturi Lehkonen, Joel Kiviranta ja Justus Annunen pääsivät nyt kesäloman viettoon.