Florida Panthers haki jättiryöstön New Yorkin kotikaukalosta ja meni välieräsarjassa 3-2 johtoon. Seuraava ottelu pelataan Floridassa, joten finaalipaikka on kotikaukalossa katkolla.

Toisaalta vaikuttaa siltä, että joukkueiden tasoero on niin pieni, ettei kotikentällä ole niin paljoa merkitystä kuin yleensä. Viideskin välierä oli tasainen maalin pelin.

Rangers meni johtoon Chris Kreiderin alivoimamaalilla. Floridan Gustav Forsling kuitenkin tasoitti. Nämä maalit syntyivät toisessa erässä ja kolmatta osumaa saatiin odotella kolmannen erän puoliväliin. Sitten Eetu Luostarinen alusti ja Anton Lundell (kuvassa) teki huipputärkeän osuman. Voit katsoa tuon maalin videolta tämän artikkelin alta!

Lundellin maalin seurauksena edettiin loppuminuuteille tilanteeseen, että Rangers otti maalivahdin pois. Sam Bennett teki Floridalle kolmannen maalin ja vei joukkueensa kahden osuman johtoon. Alexis Lafreniere toi Rangersin vielä maalin päähän, mutta ei pitemmälle.

Florida Panthers on vahvasti matkalla pelaamaan Stanley Cupista. Eikä vähiten suomalaispelaajien ansiosta. Jälleen kvartetti Sasha Barkov, Lundell, Luostarinen ja puolustaja Niko Mikkola kuului kentän eliittiin. Rangersin riveissä Kaapo Kakko pelasi reilut 13 minuuttia.