NHL:n puolivälieräsarjoissa pelattiin kaksi ottelua keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Vancouver avasi puolivälierät voitolla Edmontonia vastaan. Pitkään näytti siltä, että Edmonton Zach Hymanin johdolla nappaa ison ryöstön, sillä joukkue johti toisessa erässä peliä jo 4-1. Sitten Vancouver heräsi ja teki ottelun neljä seuraavaa maalia.

Ottelun sankarina hääräsi puolustaja Nikita Zadorov, joka laukoi kammolämärillä pelin tasoihin lukemiin 4-4 kolmannessa erässä ja syötti voittomaaliksi jääneen Conor Garladin osuman vain hetki myöhemmin. Edmontonille jäi laihaksi lohduksi se, että kaikki joukkueen kärkinimet keräsivät jälleen tehopisteitä.

Toisessa ottelussa Florida myöhensi Bostonin niin pelissä kuin tappeluissa. Ottelu päättyi 6-1 Floridan voittoon, kun joukkueen kapteeni Aleksander Barkov (kuvassa) heilutteli tahtipuikkoa. Suomalainen teki ottelussa tehot 2+2 kaksi. Toinen maaleista oli myös ottelun voittomaali. Eetu Luostarinen teki maalin ja Anton Lundell syötti yhden osuman.

Ottelun kolmannessa erässä keskityttiin heiluttamaan hanskaa. Eniten huomiota sai kahden tähtipelaajan välinen tanssahtelu, kun Matthew Tkachuk ja David Pastrnak ottivat yhteen. Tkachuk ei ollut ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, tshekkitaituria harvemmin nähdään nyrkkihipoissa.

– En minä häntä pelkää. Osaan ottaa iskuja, Pastrnak sanoi ottelun jälkeen.

Pastrnak sai luvan lähteä tappeluun valmentaja Jim Montgomerylta. Pieni nyökkäys tarkoitti, että anna mennä vaan.

– Olen ylpeä ”Pastasta”. Hän meni ja tappeli. Pidät siitä, että pelaajasi ovat kilpailjoita, Montgomery sanoi ja lisäsi:

Tuo ei ole osa peliä minun mielestäni, valmentaja kritisoi sitä, että Tkachuk antoi pari ylimääräistä iskua, kun tappelu oli jo päättynyt.

Floridan valmentaja Paul Maurice oli lopun hässäköistä ja tähtien iskujenvaihdosta haltioissaan.

– Se oli loistavaa, Maurice sanoi.

Eivät suomaisetkaan jääneet osattomiksi iskujen vaihdosta. Eetu Luostarinen ja Niko Mikkola joutuivat jättämään ulosajettuina kaukalon ennen täyttä aikaa osallistuttuaan tappeluihin. Kovuutta Härmästä sai kokea mm. Bostonin Brad Marchand, joka otti erän Mikkolaa vastaan.

Joka tapauksessa, kolmannen erän tapahtuvat tuskin unohtuvat, kun joukkueet kohtaavat seuraavan kerran. Tällöin Bostonissa, jossa vuosikymmenten ajan on hansikas heilunut tarvittaessa varsin tiheästi. Kolmanteen otteluun lähdetään tilanteesta 1-1.