NHL:n pudotuspelien pistepörssin kärki on edelleen Edmonton Oilersin pelaajien juhlaa. Samalla se luonnollisesti kertoo siitä, miksi Florida johtaa finaalisarjaa lukemin 3-1: kun pidät Edmontonin tähtikatraan kurissa, joukkue on lyötävissä.

Kolme ottelua Florida onnistui asiassa hyvin, jopa kiitettävästi. Neljännessä finaalissa Oilersin tähdet pääsivät pörssikärki Connor McDavidin (kuvassa oikealla) johdolla taas tilastoihin – tosin tässä ottelussa myös alempien ketjujen pelaajat onnistuivat.

McDavid passitti Wayne Gretzkyn yhden kauden syöttöennätyksen jo historian kirjoihin. Myös muiden Oilers-tähtien lukemat ovat kuin aikakoneella siirretty Oilersin kulta-ajoista nykypäivään. Tosin, McDavidia lukuun ottamatta, tähdistö on ollut Floridan käsittelyssä hiljainen.

Pistepörssiä johtaa McDavid huimilla lukemilla 6+32=38. Varjojen mailla finaalissa vaeltanut Leon Draisaitl (kuvassa vasemmalla) on toisena luvuin 10+20=30 ja puolustaja Evan Bouchard kolmantena lukemin 6+23=29.

Neljännen sijan jakavat Oilersin Ryan Nugent-Hopkins sekä Aleksander Barkov, joka on loistavan puolustamisensa ohessa hiljakseen kivunnut kohti pistepörssin kärkeä. Molempien lukema on 7+14=21. Kuudentena on Oilersin maalitilastoa johtava Zach Hyman luvuin 14+6=20.

Anton Lundell on Barkovin tavoin hiljakseen noussut tilastoissa. Lundellin pistepörssin saldo on 16 eli hän jakaa nyt suomalaistilaston kakkossijan Miro Heiskasen kanssa. Heiskanen ei enää tilastoaan kaunistele, mutta Lundellilla on ainakin yksi ottelu vielä aikaa komistaa lukemiaan.