Toronto ei suostunut vielä kesälomille. Joukkue oli vahvasti sillassa, sillä Maple Leafs matkusti Bostoniin 1-3 tilanteessa. Kesäloma häämötti, mutta joukkue oli tarpeeksi sitkeä voittaakseen. Helpon kautta voitto ei tullut, sillä ratkaisu syntyi vasta jatkoerässä.

Bostonin tähtipelaaja Brad Marchand kiteytti pelin hengen varsin osuvasti.

– He jättivät kaiken jäälle. Meidän täytyy olla parempia. Siinä kaikki, Marchand sanoi.

Boston oli totutun vahva, mutta Toronto oli päättänyt myydä nahkansa kalliisti. Kun vielä maalikuningas Auston Matthews joutui jättämään sairastelun vuoksi ottelun väliin, saumoja ottelusarjan venyttämiseen pidettiin ennakkoon ohuina. Muutenkin Toronton tähtipelaajat ovat olleet pimennossa, osin oman saamattomuutensa, osin Bostonin vahvan puolustamisen vuoksi. Nytkin materiaalista nousivat esiin nimet, jotka harvemmin maalitilastoissa komeilevat: Toronton avausmaalin teki Jack McCabe ja voittomaalin jatkoerässä Matthew Knies.

Yksi ottelun sankareista oli Toronton maalivahti Joseph Woll, joka torjui ottelussa 28 kertaa. Wollin huippupelin ja Kniesin maalin ansiosta ottelusarja jatkuu vielä – seuraavan kerran pelataan fanaattisen Toronton kotiyleisön edessä, kun Maple Leafs on toisen kerran pakkovoiton edessä.

Mikko Rantanen (kuvassa) ja Artturi Lehkonen tekivät puolet Coloradon maaleista, kun joukkue passitti Jetsin kesälomille. Rantanen teki ottelun 4-3 voittomaalin ja toisen hetkeä myöhemmin. Lehkonen osui jo viidennen kerran pudotuspelisarjassa. Colorado purjehti seuraavalle kierrokselle voitoin 4-1, ratkaisuottelun päätyttyä 6-3.

Carolinan Teuvo Teräväinen teki maalin, kun Carolina voitti neljännen kerran Islandersin ja eteni jatkoon. Ratkaiseva ottelu päättyi 6-3 Carolinalle vahvan kolmannen erän ansiosta. Ennen kolmatta erää peli oli 3-3, mutta Carolinan päätöserän kolme osumaa ratkaisivat ottelun ja Islandersin kohtalon.

Vancouverin ja Nashvillen ottelussa ei maaleja nähty kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta lopulta niitä tuli kolme kappaletta kolmannessa. Kaksi niistä teki Nashville, joka kavensi 2-1 voitollaan ottelusarjan lukemiin 2-3. Nashvillen Juuse Saros oli yksi ottelun ehdottomista onnistujista. Useampi huipputorjunta vieraskentällä piti Vancouverin tehomiehet hiljaisena. Kuudes ottelu pelataan Nashvillessa.