NHL-joukkue Vancouver Canucks on jatkanut tshekkipuolustajansa Filip Hronekin sopimusta kahdeksalla vuodella. Sen kokonaisarvo on 58 miljoonaa dollaria ja keskimääräinen kausiarvo 7,25 miljoonaa dollaria. Hronek ehti päätyä rajoitetuksi vapaaksi agentiksi ennen jatkosopimustaan.

Hronek aloittaa Canucksissa kolmannen kautensa. Viime kaudella mies pelasi 81 runkosarjaottelua tehoin 5+43 ja 13 pudotuspeliottelua tehoin 1+1.

Canucksin GM Patrik Allvin kehui Hronekia seuran tiedotteessa.

– Filip on sopinut saumattomasti siniviivallemme, mikä antaa meille vakautta ja voimaa oikealle puolellemme. Hänen kykynsä luistella, puolustaa ja luoda hyökkäystä on juuri sitä, mitä haluat huippupuolustajalta.

– Tällä kaudella hän on osoittanut meille kaikille halunsa kilpailla ja halukkuutensa olla johtaja tässä jääkiekkojoukkueessa. Odotamme innolla näkevämme hänen jatkavan ryhmämme kohottamista ja hänen kasvavan sekä jäällä että sen ulkopuolella.

Hronek on alun perin Detroit Red Wingsin varaus vuoden 2016 varaustilaisuuden toiselta kierrokselta numerolla 53. Hän ehti pelata Red Wingissä seitsemän kautta ennen siirtoaan kesken kauden 2022-23 Canucksiin. Hän on pelannut myös Tshekin Extraligassa ja 1. Ceska Hokejova Ligassa.

NHL:ssä hän on pelannut 390 runkosarjaottelua tehoin 35+170 ja 13 pudotuspeliottelua tehoin 1+1. Hän on myös edustanut Tshekkiä neljissä MM-kisoissa.