NHL:n toinen välieräpari Dallas Stars – Edmonton Oilers käynnistyi torstain ja perjantain välisenä yönä. Oilers otti todella makoisan voiton ottelusta ja riisti samalla kotiedun itselleen. Ratkaisu ei syntynyt helposti, sillä ratkaisumaali jouduttiin hakemaan toisesta jatkoerästä.

Ensimmäinen erä oli maaliton. Toisessa erässä pudotuspelien pistepörssiä johtava Leon Draisaitl (kuvassa vasemmalla)vei joukkueensa johtoon. Maalitykki Zach Hyman tuplasi johdon, kunnes Dallasin Tyler Seguin kavensi. Kolmannen erän loppupuolella Seguin teki toisen maalin ja ottelu eteni jatkoerään.

Ensimmäinen jatkoerä ei tuonut tulosta, mutta heti toisen jatkoerän alussa verkko heilui Jake Oettingerin selän takana. Kitsaasti maaleja pudotuspeleissä – ja runkosarjassakin – tehnyt Connor McDavid (kuvassa oikealla) teki ottelun voittomaalin. Syöttäjinä vähemmän yllättäen Evan Bouchard sekä Ryan Nugent-Hopkins.

Ei ollut kaukana, että McDavidistä olisi tullut ottelun antisankari. Hän otti ensimmäisessä jatkoerässä 2+2 minuutin jäähyn ja sen aikana tarvittiin maalivahti Stuart Skinneriltä huippuotteita.

Tappio avausottelussa ei ole Dallasille mitään uutta, joten paniikkiin ei ole aihetta. Joukkue on hävinnyt nyt pudotuspelisarjojen avauspelin peräti seitsemän kertaa perättäin.

Ottelun ratkaisumaalin voit katsoa alta. Mikäli laitteesi ei näytä videota, voit katsoa sen tästä.