Entinen NHL-kiekkoilija Pekka Rinne ei ole jättänyt täysin jääkiekkoilua. Nashville Predators -legenda on nykyään kykyjenetsijä entisen NHL-seuransa kykyjenetsijä.

Hän kommentoi tämän hetken tekemistään hiljattain Jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

– Halusin pysyä jääkiekossa ja pelissä mukana myös oman urani jälkeen. Muutama vuosi sitten olin alle 20-vuotiaiden Suomen maajoukkueen maalivahtivalmentajana, selvitti Rinne.

Rinne on siis nykyään Nashvillen kykyjenetsijä. Samalla hän on seuran maalivahtien kehitysvalmentaja.

– Olin niin pitkän aikaa Nashvillessä, joten luonnostaankin minulla on ollut aktiiviurani jälkeen koko ajan yhteys heihin. Nashvillen suunnasta toivottiin, että jatkaisin organisaatiossa roolissa, jossa osaamistani voitaisiin hyödyntää. Toimin nyt  maalivahti-scouttina ja teen samalla myös maalivahtien valmennuksessa kehitystyötä. Se on ollut tosi mielekästä ja sopivan kevyt laskeutuminen työelämään, näki Rinne.  

Monet NHL:n kykyjenetsijät matkustavat runsaasti ja näkevät vuodessa jopa 200 ottelua. Rinne myönsi, että hänen todellisuutensa on jotain toista.

– Rehellisyyden nimissä en käy noin useassa pelissä. Käyn katsomassa yksittäisiä maalivahteja ja seuraan videolta paljon. Tämä on yksinäistä työtä, joten mielelläni suuntaan turnauksiin, jossa näkee paljon saman henkistä porukkaa ja kokee joukkueilmapiirin. Nashvillelläkin on näissä U18 MM-kisoissa kahdeksan organisaation edustajaa paikalla, kertoo Rinne.