USA:n joukkue koki pahan luokan takaiskun lauantaina. Ottelussa Saksaa vastaan joukkue joutui vaihtamaan ykkösmaalivahtinsa Alex Lyonin (kuvassa) pois maalilta kesken ottelun. Myöhemmin selvisi, että vaihdon syynä oli sormeen tullut viilto. Maalivahdin ollessa kyseessä, seuraus oli selvä: Detroitin maalivahti matkusti sunnuntaina takaisin kotiin.

Jenkkien nimivahva kokoonpano oli muutenkin ohuin nimenomaan maalivahtiosastolta. Lyon oli selvä ykkönen, Trey Augustine ja Alex Nedeljkovic haastajia. Lyonin tilalle tuli maalin nuori Augustine, jonka seurajoukkue on Michigan State eli kyseessä on yliopistopelaaja. Nedeljkovic kuuluu Pittsburghin rosteriin  ja vastuutakin seurajoukkueessa tuli. Minään huippuvahtina häntä ei kuitenkaan pidetä.

Mielenkiintoista nähdä, miten USA:n maalivahtipeluuttaminen muuttuu nyt. Luotetaanko erittäin lupaavana pidettyyn nuoreen Augustineen vai kokeneeseen perustorjuja Nedeljkoviciin? Vai löytääkö joukkue jonkun kesälaitumilla jo olevan jenkkivahdin mukaan kisahuumaan?

Joukkue voi täydentää kolmannen maalivahdin kisoihin, mutta on hyvin epätodennäköistä, että mistään löytyisi Lyonin paikalle ykkösvahtia. Todennäköisesti uusi kolmosmaalivahti saadaan mukaan, mutta ykkösenä tulee todennäköisesti jatkamaan Augustine tai Nedaljkovic.

Jo maanantain ottelussa USA-Slovakia kertoo paljon tilanteesta.