Kovia toisessa finaalissa Leon Draisaitlin käsittelyssä kokenut Aleksander Barkov sai toistaiseksi viimeisen naurun. Pelikuntoon toipunut Floridan kapteeni oli erinomaisessa iskussa, kun Florida Panthers eteni yhden voiton päähän Stanley Cupista.

Barkov oli kaukalon suuria tähtiä, kun Florida voitti Oilersin vieraskentällä 4-3. Loistavan puolustuspelaamisen lisäksi Barkov teki maalin ja syötti toisen. Barkovin lisäksi Floridan suomalaishyökkääjät Eetu Luostarinen ja Anton Lundell onnistuivat ja saivat kumpikin yhden syöttöpisteen. Niko Mikkola oli tutun luotettava puolustuksessa.

Sen sijaan Draisaitl jäi ottelussa nollille. Samoin Oilersin muut tehomiehet – paitsi Connor McDavid, joka alusti kaksi Oilersin maalia. Muuten oli tähtiosastolla hiljaista.

Florida meni ensimmäisessä erässä johtoon, mutta Oilers tasoitti toisen erän alussa. Ennen erän puolta väliä alkoi Floridan tehohetki: kolme maalia kuuteen minuuttiin, joista 4-1 maalin teki Barkov, vei ottelun kolmanteen erään tilanteessa 4-1 Floridalle. Oilers kiri vielä väkisin maalin päähän, mutta ei lähemmäksi.

Stanley Cup on ensimmäistä kertaa katkolla varhain sunnuntaina. Toistaiseksi nähdyn perusteella on todella todennäköistä, että peräti neljä suomalaispelaajaa tulee juhlimaan jääkiekkomaailman himoituinta pokaalia tänä kesänä Suomessa.