Dallas Stars pelasi loistavan NHL-runkosarjan. Joukkuetta on pidetty vahvana suosikkina jopa voittamaan Stanley Cup eikä syyttä. Materiaali on laaja ja vahva. Mutta – runkosarjan viimeisillä kierroksilla ottelutulokset eivät menneet niin kuin Dallasissa toivottiin. Vastaan tuli ensimmäisellä pudotuspelikierroksella juuri se joukkue, jota kukaan ei halannut vastaansa: Las Vegas Golden Knights.

Las Vegas on lyhyen seurahistoriansa aikana osoittanut olevansa todella vaikeasti voitettava joukkue. Paras todiste tästä oli tietysti viime kesänä voitettu Stanley Cup, mutta jo avauskaudellaan huipputasainen ja erittäin kurinalainen Las Vegas eteni finaaleihin asti. Joukkueen ratkaisumateriaali on hyvin laaja, Vegasin pelaajia ei pistepörssin kärkisijoilla yleensä näy. Kun joukkue sai mukaansa pudotuspeleihin vielä henkisen johtajansa Matt Stonen, on ryhmä kova pala purtavaksi.

Tämän on Dallas huomannut. Joukkue hävisi molemmat kotiottelunsa Las Vegasille, joten kolmanteen otteluun Las Vegasissa lähdetään tilanteessa, jossa veitsi alkaa jo kutitella Starsin kurkulla. Seuraavan ottelun merkitys on massiivinen: olisi hyvin vaikea kuvitella, että tietyllä tavalla tapparamainen Las Vegas häviäisi neljästi putkeen.

Ottelusarjaa seurataan tiukasti Leijonissa

Ottelusarjaa seurataan varmasti tarkalla silmällä myös Leijonien leirissä. Dallasissa loisteliaan uran tehnyt ja Stanley Cupin voittanut Jere Lehtinen on seurahistorian suuria sankareita. Eikä Lehtinen ole koskaan salannut vahvoja siteitään Dallasiin vielä tänä päivänä. On varmaa, että sydän sykkii yhä Texasin suuntaan ja Leijonien GM toivoisi vilpittömästi Starsille menestystä.

Toisaalta Dallasin putoaminen voisi tuoda Leijonille NHL-jackpotin. Kilpailijat julkaisevat toinen toistaan kovempia NHL-nimiä joukkueisiinsa, mutta Suomella ei ole vielä samanlaista tähtisadetta ollut. Jos Dallas putoaisi, teoriassa Leijonien käyttöön voisi vapautua huippupuolustajia Miro Heiskasen (kuvassa) johdolla tai vaikkapa sentteriosastolle Roope Hintz.

Leijonissa varmasti tiedetään, ovatko kyseiset pelaajat tulossa, jos tie nousee pystyyn. Todennäköisesti ainakin joku huippuvahvistuksista liittyisi Leijoniin. Lienee siis selvää, että Jere Lehtinen seuraa käynnissä olevaa pudotuspelisarjaa melkoisen ristiriitaisin tuntein – toisaalta, joka tapauksessa tiettyyn tyytyväisyyteen on myös syynsä: joko iloita Dallasin menosta jatkoon tai siitä, että Leijonat vahvistuisi huomattavasti.