Tre Kronor vahvistuu ja vahvistuu. Jo aiemmin tiedotettiin liuta NHL-pelaajia mukaan Tshekin MM-turnaukseen, mutta vauhti vain kiihtyy. Todennäköisesti Rasmus Dahlinin ja ehkä vielä enemmän Erik Karlssonin myönteiset päätökset ovat tuupanneet muidenkin intoa kisoihin liittymiseen eteenpäin.

Minnesotassa pelaa viisi ruotsalaispelaajaa. Heistä jokainen tulee kisoihin. Tulokkaiden myötä Ruotsin NHL-pelaajien määrä on kymmenen. Ei siis voi vetää kovin pitkälle vietyjä johtopäätöksiä siitä, että Leijonat jätti Ruotsin kaksi kertaa nollille tällä viikolla. Sieltä tulee nimittäin kisoissa aivan eri joukkue jäälle.

Toki Suomikin tulee vielä vahvistumaan, mutta on epätodennäköistä, että vastaavaa vyöryä NHL-pelaajia Leijoniin saadaan – jos edes halutaan. Jukka Jalonen ryhmineen on aiemminkin näyttänyt, että MM-näyttämöllä nimet eivät paina.

Ruotsin uudet tulokkaat ovat Joel Eriksson Ek, Marcus Johansson, Jonas Brodin, Filip Gustavsson sekä Jesper Wallstedt. Kaksi viimeksi mainittua ovat maalivahteja. Nimekkäin tuore tulokas on Eriksson Ek, joka teki 64 tehopistettä sen lisäksi, että hän ärsytti lähes jokaista vastustajaansa jopa saavutettua pistemäärää tehokkaammin.

Tshekin MM-kisat alkavat toukokuun 10. päivä ja ne pelataan Ostravassa ja Prahassa. Leijonien alkulohkon matsit käydään Prahassa.