Tshekissä pelattava MM-jääkiekko lähestyy kovaa vauhtia. Aina ennen kisoja spekuloidaan vahvasti, ketkä kautensa lopettaneista NHL-pelaajista tulevat mukaan. Tämän hetken tietojen mukaan kisojen tuleva tähtikatras on kovempi kuin vuosiin.

Esimerkiksi Ruotsi julkaisi ensimmäiset kolme NHL-vahvistusta, jotka ovat tähtiluokkaa. Erik Karlsson valittiin viime kauden jälkeen NHL:n parhaaksi puolustajaksi, Rasmus Dahlin kuuluu koko sarjan parhaisiin puolustajiin ja hyökkääjä Victor Olofsson on myös tähtiluokkaan laskettava pelaaja.

Myös Yhdysvaltojen ja Kanadan joukkueeseen on ennakkotietojen mukaan tulossa kovia kasvoja. Mikä sitten on muuttunut? Viimeiseen pariin turnaukseen on NHL-pelaajien virta ollut hyvin niukka. Esimerkiksi Kanadan joukkueessa oli viime vuonna poikkeuksellisesti pelaajia, jotka eivät olleet edes tarunhohtoisessa pelanneet. USA ei myöskään saanut joukkuettaan täyteen NHL-pelaajista.

Yksi syy on luonnollisesti korona ja koronan jälkimainingit. Viime keväänä vapautuneet pelaajat pääsivät matkustelemaan ilman rajoituksia lomille eri kohteisiin. Ja varmasti koronan vankilaolosuhteiden jälkeen matkustelu maistui. Toinen, ja todennäköisesti merkittävämpi syy on siinä, että ensi vuonna palataan siihen, että maailman neljän parhaan maan maajoukkueet kohtaavat. USA, Kanada, Suomi ja Ruotsi pelaavat helmikuussa turnauksen, jossa maiden NHL-parhaimmisto mittelee keskenään. Venäjä puuttuu luonnollisista syistä, mutta loistava tähtikattaus on tulossa.

Ja näihin joukkueisiin, puhumattakaan seuraavista olympialaisista, halutaan mukaan. MM-lopputurnaus on oivallinen näyttöpaikka joukkueiden valitsijoille. Kun NHL-pelaajat olivat vielä olympialaisissa mukana, tämä näkyi erityisesti USA:n joukkueen MM-ryhmässä, jossain määrin myös Kanadan.

Jääkiekon ystäville tieto siitä, että Karlssonin ja Dahlinin tasoiset pelaajat ovat mukana, on loistava uutinen. Kaikki viittaa siihen, että vastaavia uutisia on vielä tulossa – ja paljon.