Jääkiekon SM-liigaseura Tappara kertoi sunnuntaina neljästä pelaajasta, jotka liittyvät joukkueen mukaan tulevaksi kaudeksi.

Hyökkääjä Konsta Helenius ja puolustaja Arttu Kärki palaavat sopimustensa mukaisesti Tapparaan. Hyökkääjä Verneri Ahonen tulee takaisin Tampereelle KooKoon A-junioreista. Viime kaudella Kärppien A-nuorten joukkueessa pelannut puolustaja Frans Viita palaa puolestaan seuraan kolmivuotisella sopimuksella.

Loistavan kauden Jukureissa pelannut Helenius on nelikosta tunnetuin nimi. Hänen kohdallaan on myös epävarmaa, jatkuuko ura sittenkään Tampereella.

– Tappara-kasvatti, josta on varmasti mediassa jo kaikki ylistyssanat käytetty, mutta kyseessä on jääkiekkoilijana selkeä poikkeusyksilö. Heleniuksen kohdalla tiedostamme, että hän voi hyvinkin kiekkoilla jo tulevalla kaudella Pohjois-Amerikassa, mutta tämä ei luonnollisesti ole meidän käsissämme. Hienoa jos pelaa meillä, jolloin odotukset ovat kovat ja nuori mies tavoittelee varmasti isoa roolia ensi kauden joukkueessa, Tapparan urheilupäällikkö Antti Tuomenoksa kommentoi tiedotteessa.

Tuomenoksa kommentoi myös joukkueen yleistilannetta.

– Vaihtuvuutta on ollut, mutta se on osa kehityskaarta. Saimme myös pidettyä paljon pelaajia, joka tuo jatkuvuutta. Uusien pelaajien kohdalla pyrimme löytämään pelitapaamme tukevia pelaajia ja sellaisia on myös saatu, Tuomenoksa aloittaa.

– Pelaajilla on positiivinen näkemys tavasta, miten Tapparassa toimitaan sekä nykyisestä pelitavastamme. Maalivahtiosastomme ja puolustuspää on nyt valmis, mutta hyökkäyksen osalta seuraamme tilannetta muun muassa Heleniuksen osalta. Olemme erittäin tyytyväisiä kokonaisuudesta, joka meillä on tässä vaiheessa kasassa. Joukkueesta löytyy sopivassa suhteessa valmiita huippupelaajia ja lahjakkaita eteenpäin meneviä nuoria, joita oma junioripolkumme on onnistunut tuottamaan kiitettävästi, Tuomenoksa paketoi.